Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 19:23

Осійський ЗЗСО

І-ІІІ ступенів

ім. Федора Потушняка

Категорії розділу
Головні події школи [228]
Важливе від МОН [30]
Методична робота школи [5]
Виховна робота [2]
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Серпень » 7 » Важливе від МОН №16
13:39
Важливе від МОН №16
 
 

Колеги, вітання!

 

Сьогодні в нашій щотижневій добірці новин від МОН – про рекомендації Міністерства для підготовки шкіл до нового навчального року, концепцію розвитку STEM-освіти та актуальні новини вступу-2020.

Починаємо!

 

ЯК СТВОРИТИ БЕЗПЕЧНІ УМОВИ У ШКОЛІ Й ПІДГОТУВАТИСЬ
ДО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ: РЕКОМЕНДАЦІЇ МОН

Міністерство підготувало рекомендацїі для шкіл, які допоможуть створити безпечні умови для педагогів та учнів під час карантину, а також бути готовими до можливих змін епідемічної ситуації. 

Зокрема, МОН рекомендує школам:

  • закріпити за класами окремі навчальні кабінети для мінімізації пересування учнів у закладі;
  • запровадити гнучку структуру навчального року – передбачити можливість змінювати терміни канікул, початку і завершення семестрів з урахуванням епідеміологічної ситуації;
  • на початку нового навчального року з’ясувати рівень опанування навчального матеріалу, який учні вивчали дистанційно наприкінці 2019/2020 н.р., і визначити необхідність повторно вивчати цей матеріал;
  • спілкуватись із батьками переважно дистанційно;
  • запропонувати навчання на екстернаті або дистанційно батькам учнів із хронічними легеневими хворобами, розладами імунної системи, захворюванням на цукровий діабет тощо.

Відповідний лист із рекомендаціями вже надіслано керівникам шкіл і місцевих управлінь освіти і науки. Із ним також можна ознайомитись за цим посиланням. Докладніше про рекомендації читайте у матеріалі МОН.

 

КОНЦЕПЦІЯ РОЗВИТКУ STEM-ОСВІТИ

Кабінет Міністрів ухвалив Концепцію розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти), реалізація якої передбачена до 2027 року.

Згідно з Концепцією, навчальні методики та навчальні програми STEM-освіти будуть спрямовані на формування компетентностей, актуальних на ринку праці. Зокрема, це критичне, інженерне і алгоритмічне мислення, навички оброблення інформації й аналізу даних, цифрова грамотність, креативні якості та інноваційність, навички комунікації.

STEM-освіта може реалізуватися через усі види освіти – формальну, неформальну, інформальну (на онлайн-платформах, у STEM-центрах/лабораторіях, за допомогою екскурсій, турнірів, конкурсів, фестивалів, практикумів тощо).

Докладніше про концепцію можна почитати ось за цим посиланням

 

ВСТУП-2020: АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

І традиційно ділимось актуальними новинами про вступну кампанію. Закликаємо за можливості ділитись ними зі вступниками та їхніми батьками – ця інформація може стати їм у нагоді!

  • Вступники пільгових категорій мають можливість подавати електронні заяви – цьогоріч в ЄДЕБО реалізовано новий модуль “Особи зі спеціальними умовами вступу”. Деталі – за посиланням.
  • Вступникам, які не можуть зареєструвати особистий е-кабінет через помилки у документах про повну загальну середню освіту, не потрібно отримувати дублікати. Їм необхідно звернутись до сервісу підтримки електронних кабінетів вступників, надіславши на ez@inforesurs.gov.ua відповідного електронного листа. Деталі – за цим посиланням.
  • Ми також опублікували інструкцію, як правильно розрахувати середній бал додатка до документа про повну загальну середню освіту, який потрібен, щоб подати заяву на вступ до вишу – як в електронному, так і в паперовому вигляді. Інструкцію можна знайти за цим посиланням.

 

Це були основні новини за тиждень від МОН. Дякуємо, що залишаєтеся із нами на зв’язку.

 

Дати нам поради щодо вдосконалення цих листів ви можете за посиланням. Нам дуже важлива ваша думка)

До зв’язку наступного тижня!


З любов'ю
команда Міністерства освіти і науки України

Категорія: Важливе від МОН | Переглядів: 174 | Додав: marykopyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пам'ятні дати
Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024