Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 17:22

Осійський ЗЗСО

І-ІІІ ступенів

ім. Федора Потушняка

Категорії розділу
Головні події школи [228]
Важливе від МОН [30]
Методична робота школи [5]
Виховна робота [2]
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Квітень » 30 » ЗНО-2020, заповнення журналу на карантині, гроші на розвиток шкіл та корисні матеріали для вчителів
11:20
ЗНО-2020, заповнення журналу на карантині, гроші на розвиток шкіл та корисні матеріали для вчителів
 
 
 

Шановні колеги, щасливі знову бути з вами на зв’язку!

 

Минулого тижня ми отримали від вас багато схвальних відгуків на цю розсилку, а також понад 500 рекомендованих контактів, яким ви також радите надсилати наші листи з найважливішими новинами від Міністерства освіти і науки України.

Величезне спасибі за ваші відгуки та пропозиції, ваша підтримка – потужний стимул для нас працювати більше та краще. Якщо у вас з’являться додаткові пропозиції, як ми можемо покращити ці листи – ми з радістю дослухаємося до вас, потрібно лише залишити відгук у формі: forms.gle/GggtfGZFHVkPfMFd7.

Також нашим новачкам ми нагадуємо, що отримання цієї розсилки – виключно добровільне. Якщо ви не хочете її отримувати, будь ласка, дайте знати у цій гугл-формі: forms.gle/z27Y2Raf2R7w6W8P6.

Дякуємо, що залишаєтесь із нами на зв’язку, а зараз переходимо до найважливіших новин від МОН за минулий тиждень!

 

РЕГІОНИ МОЖУТЬ РОЗПОЧАТИ ВИКОРИСТАННЯ
КОШТІВ СУБВЕНЦІЙ НА НУШ ТА ПРОГРАМУ "СПРОМОЖНА ШКОЛА" 

У середу, 29 квітня, Уряд прийняв рішення, які дають можливість регіонам стартувати з використанням коштів двох урядових субвенцій на розвиток школи: 

  • 1 млрд 60 млн грн субвенції на НУШ, яка дає можливість продовжити реформу початкової школи та дозволить її учням у вересні 2020 року розпочати навчання у належно обладнаних класах;

  • 500 млн грн субвенції на програму "Спроможна школа для кращих результатів". Ці кошти призначено на завершення будівництва, закупівлю обладнання та створення навчальних кабінетів, оновлення інтер’єрів у шкільних приміщеннях. 

Докладно можна прочитати тут: bit.ly/2ySohDt

 

ЗНО-2020 ТОЧНО ВІДБУДЕТЬСЯ: ОСОБЛИВОСТІ ТА СТРОКИ ПРОВЕДЕННЯ

Дати проведення ЗНО залежатимуть від завершення карантину. Якщо карантин завершиться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня та 17 липня. Якщо карантин триватиме до початку серпня, ЗНО відбудеться з 17 серпня до 4 вересня. Терміни вступної кампанії в українських університетах, відповідно, також зміняться.

Формат і процедура проведення ЗНО у 2020 році не зміняться. За правилами, під час складання ЗНО в аудиторії перебуває максимум 15 учасників та 2 інструктори.  Обов’язковою є дистанція 1,5 метри між учасниками в аудиторії. Без змін залишаться кількість тестів та їхній зміст. 

Усі учасники ЗНО та інструктори будуть забезпечені засобами індивідуального захисту та антисептиками. Приміщення будуть провітрювати та дезінфікувати.

Більш докладно можна ознайомитись тут: bit.ly/3bQOz7n

Нагадуємо, що вся інформація про зміни в освіті через карантин збирається та постійно оновлюється на спеціальному сайті – mon-covid19.info

 

ЯК ЗАПОВНИТИ КЛАСНИЙ ЖУРНАЛ ПІСЛЯ КАРАНТИНУ:
ВІДЕОРЕКОМЕНДАЦІЯ ВІД МОН

Під час будь-якої форми дистанційного навчання вчитель може робити нотатки про перебіг навчання, зазначати оцінки. Заповнити класний журнал можна буде після карантину, коли вчителі з учнями повернуться до школи. Можна вести електронний журнал, якщо він є.

Т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій ділиться порадами у відеорекомендації МОН: https://bit.ly/2Wb5NWL.

 

ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН – ТЕПЕР ДЛЯ ВСІХ КЛАСІВ

З вівторка, 28 квітня, Всеукраїнська школа онлайн розпочала трансляцію уроків для учнів усіх класів. Абсолютно всі заняття можна переглянути у будь-який час на YouTube МОН

Уроки для 5-11 класів транслюються у ПН-ПТ з 10:00, а для 1-4 класів – з 9:00 у ВТ та ЧТ.

Нагадуємо, що ви можете одразу перейти на потрібний вам список відтворення – для вашої зручності всі уроки розсортовані за класами:

Уся інформація про Всеукраїнську школу онлайн збирається та оновлюється за посиланням: bit.ly/2XT6BlA

 

КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ, РЕСУРСИ, АНОНСИ

  • Минулого тижня відбулось одразу 2 онлайн-трансляції у форматі “Вчитель вчителю про дистанційну освіту”. Думаємо, ця інформація може бути корисна вам та учителям вашої школи. Так:

    про використання сервісу Discord у дистанційному навчанні розповідає вчитель математики Тарас Павлов. Тут можна подивитися запис онлайн-трансляції: bit.ly/2WeYSLV, тут можна завантажити презентацію про сервіс: cutt.ly/YysCnkC, тут можна завантажити сам сервіс Discord: discordapp.com

    про цікаві сервіси, які можна використовувати для уроків Географії під час дистанційного навчання, розповідає вчителька Алла Євтушенко. Відеозапис її трансляції можна подивитися тут: bit.ly/35jDsSj, а завантажити презентацію можна тут: cutt.ly/1yinYsm.  

  • Якщо педагоги вашої школи під час онлайн-навчання використовують ZOOM, важливо пам’ятати про елементарні правила безпеки:

    - не поширюйте посилання на онлайн-конференції у відкритому доступі, надавайте його лише тим, хто має бути на занятті, зустрічі;

    - використовуйте можливість входу в конференцію за паролем, який надсилається учасникам заздалегідь;

    - вимкніть функцію “долучитись раніше організатора” – так ви, будучи в ролі організатора, зможете краще контролювати, хто заходить у конференцію;

    - користуйтесь функцією “кімната очікування”, за допомогою якої організатор зможе підтверджувати учасників конференції до її початку і виявляти зайвих; 

    - користуйтесь функцією передачі файлів лише коли впевнені у всіх учасниках конференції – це убезпечить від надсилання вірусних програм і зайвих файлів невідомими особами;

    - оновіть програму до останньої версії; 

    - спробуйте використовувати інші сервіси для дистанційного навчання. 

 

Ми також продовжуємо збирати рекомендовані вами контакти для цієї розсилки. На жаль, минулого тижня стався технічний збій, через що збереглися не всі рекомендовані вами контакти. Тому якщо ви рекомендували колег минулого разу та/або знаєте ще когось, кому може бути цікавий такий формат спілкування з Міністерством, будь ласка, заповніть цю форму: forms.gle/6H6ckAZHJjzbcQDo9.

Цього тижня це все! До наступного четверга!


З любов’ю
команда Міністерства освіти і науки України

Категорія: Важливе від МОН | Переглядів: 200 | Додав: marykopyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пам'ятні дати
Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024