Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 01:54

Осійський ЗЗСО

І-ІІІ ступенів

ім. Федора Потушняка

Категорії розділу
Головні події школи [228]
Важливе від МОН [30]
Методична робота школи [5]
Виховна робота [2]
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Жовтень » 9 » Важливе від МОН №25
21:39
Важливе від МОН №25
 

Колеги, вітаємо!

У сьогоднішньому інформаційному листі ви дізнаєтесь про пілотування електронних журналів та щоденників, відповіді на поширені запитання щодо ведення класного журналу для 1-4 класів НУШ, комікси для школярів про коронавірус, та інші корисні новини.

Тож починаємо!

 

ОПРИЛЮДНЕНО СТАНДАРТ БАЗОВОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

На Урядовому порталі оприлюднено Державний стандарт базової середньої освіти, затверджений Кабінетом Міністрів 30 вересня. Ознайомитись із ним можна за цим посиланням

Нагадаємо, Стандарт базової середньої освіти є основою для реалізації реформи "Нова українська школа" в 5-9 класах. 

Докладно про зміст документа можна прочитати у матеріалі про сьогоднішню пресконференцію, присвячену Стандарту. Матеріал можна знайти ось тут

Також у доступі – презентація із заходу, яка теж може допомогти у розумінні концепції нового Держстандарту. Її переглядайте або завантажуйте за посиланням

 

СТАРТУЄ ТРЕТІЙ ЕТАП СЕРТИФІКАЦІЇ ВЧИТЕЛІВ 2020

Нагадуємо, що у понеділок, 12 жовтня, розпочинається третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів 2020 – вивчення практичного досвіду роботи.

Він пройде незалежно від рівня епідемічної небезпеки в регіонах, де знаходяться школи учасників сертифікації. Тому якщо вчителі вашої школи беруть участь у сертифікації, будьте готові до спілкування з експертами третього етапу. Адже вони вивчатимуть практичний досвід учасників зокрема й через анкетування адміністрації закладу освіти.

Весь третій етап сертифікації відбудеться без відвідування уроків експертами. Натомість під час нього використовуватимуться платформи Zoom, Microsoft Teams, Google Meets тощо.

Докладніше про це можна прочитати ось тут

 

ВЕДЕННЯ ШКІЛЬНОГО ЖУРНАЛУ В 1-4 КЛАСАХ НУШ:
ВІДПОВІДІ НА ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ

Ми підготували відповіді на найбільш поширені запитання щодо виставлення результатів оцінювання учнів та особливостей заповнення журналу для 1-4 класів НУШ.

Зокрема, у відповідях зазначено, що у 1-2 класах підсумкове оцінювання здійснюється через вербальну характеристику особистих досягнень, а його результати фіксуються тільки у свідоцтві досягнень. 

Тому не потрібно виокремлювати спеціальні колонки для підсумкового оцінювання (наприклад, “І семестр” та “ІІ семестр”) і окремих видів перевірок (наприклад, “Тема”, “Зошит”), та, відповідно, записувати “Зарах.” (зараховано). 

Із відповідями можна ознайомитись за цим посиланням. А ось тут розміщено лист МОН із роз’ясненнями щодо оцінювання.

 

МОН ПІЛОТУЄ Е-ЖУРНАЛИ ТА Е-ЩОДЕННИКИ

Міністерство розпочало пілотування безкоштовного програмного забезпечення для створення та ведення шкільних електронних журналів та щоденників. У випробуванні нових е-додатків беруть участь щонайменше по два-три заклади освіти з кожної області.

Тестування триватиме з 5 до 16 жовтня. Всі отримані від вчителів та адміністрацій шкіл зауваження будуть опрацьовані та враховані при налаштуванні системи. 

Тому якщо з-поміж наших читачів є ті, хто випробовує нові електронні сервіси – будемо вдячні за зворотний зв’язок, який допоможе покращити їх!

Після опрацювання рекомендацій і внесення змін (орієнтовно вже у листопаді цього року) державні е-журнали та е-щоденники стануть доступними для всіх українських шкіл на безоплатній основі.

Школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, зможуть найближчим часом відмовитись від їх дублювання в паперовому вигляді. Для цього МОН готує відповідні зміни до нормативно-правових документів.

Докладніше про е-журнали та е-щоденники читайте за посиланням

 

КОМІКСИ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ПРО КОРОНАВІРУС

Міністерство охорони здоров’я презентувало серію коміксів для школярів про необхідність носити захисні маски та користуватись антисептиками.

Вони допоможуть учням пам’ятати про базові правила безпеки під час карантину. Комікси будуть розіслані в українські школи та поширюватимуться у соцмережах.

Комікси та інформація про них – за посиланням

 

МОЖЛИВІСТЬ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ: РІЧНЕ НАВЧАННЯ У США

Українські школярі мають можливість взяти участь у відборі до “Програми обміну майбутніх лідерів” (FLEX) на 2021/2022 навчальний рік. 

В межах програми вони протягом одного навчального року безкоштовно навчатимуться у школах в США, перебуваючи в американських родинах. 

Податись можуть учні 8, 9 і 10 класів, які народилися в період з 1 січня 2004 до 15 липня 2006 та володіють англійською мовою. Також запрошуються діти з особливими освітніми потребами, які є учнями 8-11 класів та народилися в період з 15 лютого 2003 до 15 липня 2006. Конкурс для дітей з особливими освітніми потребами проводиться окремо.

Через пандемію COVID-19 тестування в межах конкурсу відбуватиметься онлайн. Дедлайн – 15 жовтня. Конкурс є безкоштовним та відкритим для всіх охочих.

Закликаємо поділитись цією інформацією з учнями, для яких вона може стати чудовою можливістю отримати нові знання та досвід! Докладно про цю програму читайте за посиланням.

 

КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ ДЛЯ БЕЗПЕЧНОГО НАВЧАННЯ

Традиційно нагадуємо, що матеріали щодо безпечного навчання під час карантину, розроблені МОН та ЮНІСЕФ у межах кампанії “Школо, ми готові”, – все ще в доступі.

  • Постери з правилами респіраторної гігієни, рекомендаціями щодо безпечних умов та особливостями різних форматів навчання.
  • Корисні матеріали для директорів, учителів та батьків.
  • Інформація про особливості навчального року 2020/2021.
  • Відповіді на найпоширеніші запитання.
  • Матеріали для спеціального уроку про безпечне навчання під час карантину.

Все це допоможе адаптуватись до змін і не забувати основні правила навчання в безпечних умовах.

Усі матеріали доступні на сторінці mon-covid19.info/schools та ось за цим посиланням.

 

На сьогодні все! Такими були основні новини від МОН за останній тиждень. Дякуємо, що залишаєтесь із нами на зв’язку. Дати нам поради щодо вдосконалення цих листів ви можете за посиланням. Нам дуже важлива ваша думка :-) 

До наступного четверга! 

 

З любов'ю
команда Міністерства освіти і науки України

Категорія: Важливе від МОН | Переглядів: 174 | Додав: marykopyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пам'ятні дати
Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024