Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 01:20

Осійський ЗЗСО

І-ІІІ ступенів

ім. Федора Потушняка

Категорії розділу
Головні події школи [228]
Важливе від МОН [30]
Методична робота школи [5]
Виховна робота [2]
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Червень » 12 » Важливе від МОН №8
15:24
Важливе від МОН №8
 
 

Колеги, добрий день!

Дякуємо, що читаєте нашу щотижневу розсилку найважливіших новин освіти. Сьогодні маємо для вас декілька важливих повідомлень про заходи безпеки під час ЗНО, ресурси, які допоможуть навчатися учням під час канікул, а також важливе громадське обговорення документа, з приводу якого особливо важливою є саме ваша думка.

З актуального цього тижня маємо таке.

 

ЗНО ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ В БЕЗПЕЧНИХ УМОВАХ:
ПУНКТИ ПРОВЕДЕННЯ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ УСІМ НЕОБХІДНИМ

Для МОН здоров’я наших випускників та педагогів – абсолютний пріоритет. Саме тому всі пункти проведення ЗНО будуть забезпечені необхідними засобами для проведення тестування у безпечних умовах. Зокрема, у пунктах будуть медичні маски, безконтактні термометри, дезінфікуючі засоби та захист для медиків. 

Вже цього тижня засоби захисту прямують до обласних державних адміністрацій, звідки їх доставлять у кожен пункт проведення ЗНО. 

Усе це вдалось забезпечити завдяки допомозі наших партнерів – Групи Нафтогаз, ЮНІСЕФ Україна та Посольства Швейцарії. Ми вдячні їм за допомогу, а також вам – за те, що у цей непростий час ми залишаємося єдиною командою та разом працюємо над вирішенням непростих викликів.

Більше про те, як пункти тестування забезпечуватимуть засобами захисту, можна прочитати на сайті МОН. Загальні правила проведення ЗНО в умовах карантину можна прочитати у рекомендаціях Головного державного санітарного лікаря України на сайті МОЗ (офіційний документ), або ж у доступнішому форматі та з інфографікою на сайті МОН.

Завантажити інфографіку – за посиланням
 


ПОТРІБНА ВАША ПОРАДА – ЯКИМ МАЄ БУТИ ПОРЯДОК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
ДОПОМІЖНИМИ ЗАСОБАМИ ДЛЯ НАВЧАННЯ ОСІБ З ООС 

Сьогодні ми розмістили на сайті МОН до громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку забезпечення допоміжними засобами для навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах та установах освіти".

Дуже потрібна ваша допомога як практиків, особливо це стосується педагогів, що безпосередньо працюють з дітьми з ООС. 

Будь ласка, ознайомтеся з підготовленим нами проєктом порядку (його можна завантажити тут) та дайте нам свій зворотній зв’язок до 26 червня на e-mail: samsonova@mon.gov.ua.

Дякуємо! Для нас надзвичайно важливо, щоб усі документи приймалися у консультаціях з практиками!

 

ЦІКАВІ РЕСУРСИ ДЛЯ ДІТЕЙ ВІД МОН

Добігає кінця навчання у Всеукраїнській школі онлайн: 12 червня – останній день роботи школи. Однак нагадуємо вам, що всі уроки будуть завжди доступні на YouTube МОН: youtube.com/c/MONUKRAINE. Будь ласка, не забувайте про цей ресурс, він може допомогти вам та вашим учням підготуватися до навчання наступного року, а також підтягнути пропуски.

Продовжується проєкт “Антарктичні уроки” – серія коротких відео про Антарктиду та роботу українців на крижаному континенті. Впевнені, вони будуть цікаві як вам, так і вашим учням та їхнім батькам. Наразі вже вийшло три уроки:

Попереду ще щонайменше 3 уроки. Вони публікуються щосереди о 14:00 на YouTube-каналі МОН, а також Фейсбук-сторінках Міністерства та  Національного антарктичного наукового центру.

На сьогодні це все! 

 

Дати нам поради щодо вдосконалення цих листів ви можете за цим посиланням. Нам дуже важлива ваша думка)

До наступного четверга!

 

З щирими побажаннями сил та наснаги
команда Міністерства освіти і науки України

Категорія: Важливе від МОН | Переглядів: 181 | Додав: marykopyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пам'ятні дати
Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024